23 Ekim 2009 Cuma

Alabalık Ne İle Beslenir Ne Yer

Alabalık ülkemizde bolca bulunan bir balıktır. Aslında tüm dünyada bol bulunur. Farklı türleri vardır ancak beslenme şekilleri hep aynıdır.
Alabalığın beslenme şekli genellikle böcek türleridir. Su üzerinde uçusan ve su yüzeyine konan böcekler Toprak solucanı ve küçük balıklar alabalığın mönüsünü oluşturur. Bu böcekler nelerdir peki? Sinek, helikopter böceği, solucan alabalığın en çok yediği besinlerdir. avlanmasında bu böceklerin hareketleri temel alınır su üzerine düşmüş bir böceğin hareketleri alabalığı cezbeder ve suyun derinliklerinde yukarıya duğru çıkarak bu yemi kapar.
Solucanda ise canlılık önemlidir. Dedik ya alabalık zeki bir canlı türü alabalığı avlamak istiyorsanız dikkatini cekmeniz gereklidir. su yüzeyyindei hareketli böcekler yada su içerisinde ki hareketli ve canlı solucan ölmek üzere olan balığın çırpınışları alabalığı cezbedeb unsurlardır. bunlardan birisini avlanmanızda başaramıyorsanız alabalık avını bırakın ve gidin bir ahşap boyama kursuna kaydolun.
peki alabalık ekmek hamur küspe gibi yemleri yermi? Alabalık genellikle etçil beslenen proteinli besinleri tüketir tecrübelerime dayanarak şunu kesin olarak söyleyebilirim ki bir balık kazanının içerisine ekmek ile hazırladığınız oltanızı atın tek bir tık bile göremezsiniz öyleyse alabalık avında canlı ve protein içerikli yemler kullanmak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder