23 Ekim 2009 Cuma

Ala Balık



















Alabalık avı balık avlarını en zevklilerindendir. Sebebi bu balığın özelliklerinden kaynaklanıyor die düşünüyorum iyi bir alabalık avcısı olarak.
Nedir peki bu balığı bu kadar özellikli yapan?
Alabalık çok zeki ve hassas bir balıktır. sanki satranç oynar gibi karşınızdadır alabalık.
Alabalık genellikle soğuk sularda oksijence zengn sularda yaşamayı sever. aslında soğuk sularda yaşamasının nedenide oksijeni sevmesidir. oksijen bir gazdır ve havada serbest halde bulunur. soile karıştığı zaman su içerisinde çözünerek oksijence zengin bir su halini alır. Gazlar ise soğuk ortamlarda çözünürlükleri fazladır. O yüzden Alabalık Genellikle soğuk sularda ve çağlayanların içerisinde bir taş ya da kayanın altında yani su içerisindei hava kabarcıklarının bol bulunduğu yerlerde yaşarlar. Çünkü hava ile oksijenin tanıştığı yerler buralardır.
Alabalık avı zordur çünkü alabalık sesi ve gölgeniz çok iyi algılar yemlere sazan gibi atlamaz hemez onun için alabalık avında tam donanımlı dikkatli ve avlandığınız suların özelliklerini iyi bilerek avlanmaya başlamanız lazımdır.
Ülkemizde genellikle temiz ve soğuk olan tüm ırmak ve çaylarda bulunur . Aslında göllerde de yaşar ancak sıcak olduğu için pekte sağlıklı değildir alabalık için göller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder